GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  4 022 411/7 540
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

SZCZEGÓLNIE POLECANE (11)
ZIOŁA/kawy/herbaty (81)
Bakterie probiotyczne/prebiotyki (28)
KRZEMOWE (6)
Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5)
Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (17) »
ENZYMY trawienne (2)
Aminokwasy (2)
Oleje spoż., OMEGA (13)
Koenzym Q10, ubichinol (6)
KOLAGEN (2)
Suplementy kapsułki, tabletki (3)
Suplementy płynne, syropy, krople (2)
Suplementy sproszkowane (2)
Wyroby medyczne (3)
SOKI (1)
CaliVita (3)
dr Enzmann Mito Pharma (12)
dr Mercola (5)
PURELAB dr Marek Skoczylas (26)
Aliness (16)
MyVita
DuoLife (14)
ENERGY (1)
JOALIS (70)
Kenay (29)
ForMeds kapsułka (32)
ForMeds proszek (20)
NUTERGIA Laboratorium (21)
NOW Foods (8)
SWANSON (12)
Specyfiki wg Św. Hildegardy (38)
Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (53)
KONOPNY kącik (14)
SUPER ŻYWNOŚĆ (4)
KSIĄŻKI (29)
KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (57)
RÓŻNOŚCI (5)



udostępnij w serwisie facebook.com

Narine Jogurt+N, 5 saszetek

» Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne
Producent: Narine

Narine Jogurt+N, 5 saszetek38,90 zł


ILOŚĆ:   


Narine Jogurt+N, 5 saszetek

Zakwaska do przygotowania Jogurtu Narine w domu

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra jogurtu z 1 litra mleka.

Właściwości:
Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus и Streptococcus thermophilus st.5.
W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana (rozszczepienie na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.

Sposób przygotowania:

1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
4a. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

lub:

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 9-11 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Okres przydatności do zużycia: 2 lata


Narine Jogurt+N, 5 saszetek

załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny