GŁÓWNA  ·  INFORMACJE i KONTAKT  ·  REGULAMIN   KOSZYK  ·  ZAMÓWIENIE  4 022 444/7 573
.:: SZUKAJ ::.
 
szukaj w opisach

» PROMOCJE !!!
» NOWOŚCI !!!

SZCZEGÓLNIE POLECANE (11)
ZIOŁA/kawy/herbaty (81)
Bakterie probiotyczne/prebiotyki (28)
KRZEMOWE (6)
Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5)
Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (17) »
ENZYMY trawienne (2)
Aminokwasy (2)
Oleje spoż., OMEGA (13)
Koenzym Q10, ubichinol (6)
KOLAGEN (2)
Suplementy kapsułki, tabletki (3)
Suplementy płynne, syropy, krople (2)
Suplementy sproszkowane (2)
Wyroby medyczne (3)
SOKI (1)
CaliVita (3)
dr Enzmann Mito Pharma (12)
dr Mercola (5)
PURELAB dr Marek Skoczylas (26)
Aliness (16)
MyVita
DuoLife (14)
ENERGY (1)
JOALIS (70)
Kenay (29)
ForMeds kapsułka (32)
ForMeds proszek (20)
NUTERGIA Laboratorium (21)
NOW Foods (8)
SWANSON (12)
Specyfiki wg Św. Hildegardy (38)
Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (53)
KONOPNY kącik (14)
SUPER ŻYWNOŚĆ (4)
KSIĄŻKI (29)
KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (57)
RÓŻNOŚCI (5)



udostępnij w serwisie facebook.com

Narine Śmietana+N, 5 saszetek

» Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne
Producent: Narine

BRAK
ZDJĘCIA
29,90 zł


ILOŚĆ:   


Narine Śmietana+N, 5 saszetek


Zakwaska do przygotowania Śmietany Narine w domu

Skład:
Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra śmietany.

Właściwości:
Śmietana to fermentowany produkt mleczny, który jest śmietaną, fermentowaną z użyciem bakterii kwasu mlekowego. Streptococcus thermophilus st.5, Lactococcus lactis subsp. cremoris,
Lactococcus lactis subsp. lactis (Str.diacetilactis), Lactobacillus salivarius, Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus. W wyniku fermentacji mlekowej dochodzi do zmiany (rozszczepienia na mniejsze łańcuchy) białek mleka, dzięki czemu śmietana jest lepiej przyswajana przez organizm ludzki niż śmietana.

Sposób przygotowania:
1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia, które zostaną użyte do przygotowania śmietany, należy oblić wrzątkiem lub wysterylizować na przykład parownikiem.

2. 1L. śmietanę (najlepiej 20%) gotować przez kilka minut i ochłodzić do 34-35°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody (34-35°C) i dodaj do śmietany.

4. Wlać do pojemnika w celu dojrzewania:

4a. Użyj jogurtnitsy. Wlać gotowy produkt do pojemnika na jogurt i pozostawić włączony przez 10-12 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Warunki przechowywania:
Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

Okres przydatności do zużycia: 2 lata
załóż swój sklep internetowy
www.abc24.pl
Promocje | Darmowe Forum | Sklepy | Randki | Opinie, Testy, Oceny